Uw zoekacties: Elfstedentochten, 1933, 1940, 1941, 1942

Elfstedentochten, 1933, 1940, 1941, 1942 ( Fries Film en Audio Archief )

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Datering:
1933, 1940, 1941, 1942
Titel:
Elfstedentochten
Maker:
M.E. Hepkema
Samenvatting inhoud:
Het Elfstedenbestuur begeeft zich naar de vergadering.
Elfstedentocht 16 december 1933; beelden van de Elfstedenrijders; in Harlingen is het ijs onberijdbaar; beelden van controlepost in Franeker, Y. Smid komt als eerste bij de controlpost aan, daarna S.D. Dijkstra en C. Jongert, daarna A. de Vries en S. Castelein; beelden van Boer, Vrouwbuurtstermolen, Snakkerburen en Leeuwarden; Oldehove; de finish in Leeuwarden; de winnaars waren Abe de Vries en Sipke Castelein.

Elfstedentocht 30 januari 1940; beelden van de Elfstedenrijders; controlepost Sneek, Sneker Waterpoort; op weg naar IJlst; controlepost Stavoren; op weg naar Bolsward; finish Leeuwarden; de winnaars waren Dirk van der Duim, Auke Adema, Sjouke Westra, Piet Keijzer en Cor Jongert.

Elfstedentocht 6 februari 1941; stoomtrein; beelden vanuit de trein gefilmd; stoomtrein rijdt station Leeuwarden binnen; perron; deelnemers schrijven zich in voor de Elfstedentocht; Mercuriusfontein; Hotel Amicitia; kaart van Elfstedentochtroute; vertrek Elfstedenrijders bij de Groene Weide; route Leeuwarden-Dokkum; aankomst deelnemers in het donker Dokkum, stadhuis; naar Finkum; de Zuidhoekstervaart; controlepost Franeker; beelden van Harlingen, Bolsward, Workum en Hindeloopen; aankomst en vertrek kopgroep; beelden van Stavoren; Balk; Sloten, IJlst, en Sneek; Sneker Waterpoort; Schenkeschans bij Leeuwarden; Auke Adema komt als eerste binnen en is winnaar van de Elfstedentocht 1941; Burgemeester van Leeuwarden. mr. J.M. van Beyma bij de microfoon; winnaar met krans wordt met koets door de stad gereden. Beelden van station Leeuwarden; trein vertrekt.

Elfstedentocht 22 januari 1942; beelden van de wedstrijdschaatsers; controlepost; aankomst en vertrek kopgroep in Sloten; beelden van Balk; op de Luts; hulpvaardigen in Hindeloopen; Leeuwarden, Prinsentuin met veel publiek; shot finish; de winnaar Sietse de Groot met krans; vrouw met bos bloemen misschien eerste vrouw over de eindstreep Antje Schaap
Bronformaat:
Film
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Nee
Collectie:
Historisch Centrum Leeuwarden
Intakecode:
120824-HCL